Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  THRILLER 3D  
Posted on August 7th, 2017 at 8:13 pm by admin

Mult asteptata versiune 3D a scurtmetrajului “Thriller” este pe cale de a avea premiera.
The Estate of Michael Jackson a anuntat ca versiunea 3D a celebrului scurt metraj “Thriller” va avea premiera in cadrul celei de a 74 editii a festivalului annual, Venice Film Festival (30 august – 9 septembrie).

In plus, versiunea “Thriller 3D” v-a fi insotita si de documentarul original “Making of Michael Jackson’s Thriller“, documentar lansat pe VHS in 1983 si disponibil pe piata intre anii 1983 – 1990 – ne fiind disponibil ulterior, spre vanzare, in niciun format. Aceasta va fi prima data cand documentrarul va fi difuzat intr-un cinematograf.

Cu un “running time” de aproximativ 14 minute, “Thriller” a redefinit pentru totdeauna notiunea de videoclip atunci cand a fost lansat in 1983 la Avco Theatre in Los Angeles, proiectile find sold-out timp de trei saptamani consecutiv. Scurt metrajul a fost regizat de catre John Landis (National Lampoon’s Animal House, Trading Places). Acesta a fost si co-autor la scenariu alaturi de Michael Jackson – acesta fiind la vremea respectiva fascinat de metamorfoza fizica a personajului principal din filmul “An American Werewolf in London” – film regizat de acelasi John Landis. Acum la 34 de ani de la lansarea versiunii originale “Thriller“, Landis declara ca in sfarsit s-a indeplinit viziunea pe care a avut-o impreuna cu Michael Jackson in anii ’80 – de a lansa scurt metrajul in varianta 3D.

Toate copile ale clipului Thriller sunt de o claitate slaba” a declarat pentru Billboard, Landis, “si asta obisnuia sa ma scoata din minti. Am incercat sa dau de negativele clipului de mult timp, deoarece noile tehnologii digitate de restaurare a peliculelor sunt uimitoare. Iar Michael si cu mine am intentionat intotdeauna ca oamenii sa poata sa vada Thriller in cinematografe.”
Nu doar ca am restaurant pelicula Thriller. Am inbunatatit-o… ca si in scena aceea din Vrajitorul din Oz cand Dorothy si ceilalti sunt slefuiti si lustruiti in interiorul Orasului de Smarald.

Lucrand in tandemn cu Optimum Productions, Landis a supravegheat indeaporoape intensivul proces de restaurare care a inceput cu transferal in high-resolution a negativului original de 35 mm (ce nu fuseste reeditat sau taiat in niciun fel) urmand apoi sa fie convertit in versiune 3D. Imbunatatirea peliculei a cuprins, de asemenea, si componenta audio a acesteia, de la muzica la efectele audio realizate de catre Elmer Bernstein.

Landis este increzator in noul sau proiect si este de parere ca noua versiune 3D a scurt metrajului “Thriller“, va soca, de-a dreptul, publicul si ii va oferii acestuia o serie de surprize placute.
John Branca, co-executorul The Estate of Michael Jackson descrie noua varianta 3D a “Thriller” ca fiind “autentica, viscerala si de impact. Cand il veti vedea in sala de cinematograf, pe marele ecran cu o sonorizare de cinema, v-a fi de-a dreptul incredibil. Michael urma sa foloseasca elemente 3D in spectacolele sale This Is It, asa ca acest proiect este ceva ce Michael ar fi facut. I-ar fi placut la nebunie.

Branca si McClain – co-executorii The Estate of Michael Jackson, il vor insotii pe Landis la proiectia versiunii 3D la festivalul de film de la Venetia.
Branca a fost cel care a negociat in 1982, istorica intelegere dintre MTV si Showtime pentru realizarea documentarului “Making of Michael Jackson’s Thriller“; documentar din ale carui profituri au fost acoperite in intregime costurile – extrem de mari la acea data – a scurt metrajului “Thriller“.

Potrivit lui John Branca, in saptamanile urmatoare, vor fi anuntate o serie de stiri si eventimente legate de lansarea noii versiuni 3D a scurt metrajului “Thriller“.

Thriller” ramane in continuare cel mai influent videoclip din istoria muzicii dar si singurul videoclip muzical parte a patrimoniului National Film Registry by the Library of Congress.

Sursa: MJVibe

 
News | Comments Off