Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  “Raportul” The Estate  
Posted on September 24th, 2010 at 9:45 am by admin


     Este timpul bilantului. La un an de la tragica moarte a lui Michael Jackson, executorii legali ai averii sale  au dat publicitatii o serie de documente care prezinta situatia financiara a averii megastarului si principalele investitii facute in ultimul an si nu in ultimul rand mai multe sume de bani platite unor creditori .
     Potrivit documentelor, Michael Jackson a lasat in urma sa o mostenire destul de frumusica, mostenire suficent de mare pentru a asigura urmasilor acestuia un trai lipsit de griji. Cu toate acestea, executorii judecatoresti ai averii, John Branca si John McClain au reusit sa faca cateva lucruri benefice pentru averea megastarului. Ei au reusit sa renegocieze niste imprumuturi pe care Jackson le avea, obtinad de la creditori o dobanda mai mica dar si o serie de noi proiecte, proiecte ce au generat un venit substantial .
     Printre noile proiecte initiate de The Michael Jackson Estate, si care au generat o importanta suma de bani se numara: filmul documentar “This Is It“, film care a generat incasari de 260 000 000 dolari – fiind cel mai profitabil documentar din istorie si CD-ul “This Is It“, cd vandut in peste 5 milioane de copii, devenit cel de-al treilea cel mai bine vandut CD pe anul 2009.
     Alte proiecte ar mai fi: reeditarea cartii autobiografice a lui Michael Jackson, “Moonwalk“, The Official Michael Jackson Opus, renegocierea unui contract extreme de profitabil cu fosta casa de discuri a artistului (SONY Music) dar si o mega exploatare a numelui Michael Jackson pe diferite materiale promotoionale in intreaga lume.
     Pe de alta parte The Michael Jackson Estate au avut si cheltuieli de loc de neglijat in ultimul an.
     Potrivit documentelor date publicitatii de acestia se pare ca mai bine de 3,8 milioane de dolari s-au cheltuit pe diferite necesitati ale familiei Jackson dar si pentru solutionarea unor probleme cu creditorii.
     The Estate a subliniat ca in ultimul an au reusit sa plateasca datoria pentru care casa familiei Jackson din Encino fusese pusa sub sechestru, au cumparat doamnei Khaterine Jackson o masina noua si au avut de platit o serie de facturi si alte cheltuieli ale familiei Jackson.
      In plus o serie de creditori au depus o cereri pentru despagubiri de natura financiara, o parte din aceste plangeri fiind solutionate altele nu. Dintre aceste cereri, Estate a reamintit:
     –Dr. Arnold Klein a pretins suma de 58 522,89 dolari pentru mai multe servicii medicale pe care acesta le-a prestat pentru Michael Jackson, in lunile dinaintea mortii artistului – aceste cereri neffind inca solutionate de catre Estate .
     –Tom Mesereau, avocatul care l-a reprezentat pe Michael Jackson in celebrul proces din 2005. Mesereau a pretins suma de 341 452,05 dolari ca plata pentru unele servicii prestate de acesta si firma sa in timpul procesului din 2005 – suma fiind platita integral de catre Estate.
     –Kai Chase, fostul bucatar sef a lui Michael Jackson a pretins suma de 8 000 de dolari pentru servicile prestate Regelui Pop in ultimele sale luni de viata. Executorii ajungand la o intelegere cu acesta, facand o plata partiala, bucatarului.
     –Raymone Bain, fostul purtator de cuvant al lui Michael Jackson a inaintat doua cereri pretinzand suma de 404 000 dolari, cerere respinsa cu vehementa de Estate. In consecinta Bain a inaintat in instanta o plangere in acest sens, plangere respinsa insa de tribunal.
     Cu siguranta acestea sunt doar cateva dintre multele pretentii financiare indreptate direct catre The Michael Jackson Estate.

Sursa: MJFC

 
News | Comments Off on “Raportul” The Estate