Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  PROIECTUL UITAT…  
Posted on July 31st, 2013 at 11:21 am by admin


Michael Jackson si Mickey Mouse dansand impeuna intr-un film marca Disney??  DA, acest lucru era pe cale sa devina realitate la inceputul anilor `80 – casa de licitatii Profile in History avand dovada in acest sens.

In cadrul licitatiei “Animation Auction” ce se va desfasura in cursul zilei de astazi, Profile in History au scos la vanzare o serie de schite, desene, storylines si alte lucruri inedite ale celebrelor studiouri Disney.
O serie de schite interesante, versiuni ale unor personaje Disney celebre si multe alte lucruri necunoscute inca marelui public vor face subiectul licitatiei “Animation Auction“. Insa din multitudinea de obiecte scoase la vanzare,  cel cu numarul 374 este cu adevarat spectaculos: un set de 12 storyboards realizate la inceputul anilor `80 pentru un clip muzical (niciodata realizat) in care Michael Jackson si Mickey Mouse sunt protagonistii unor aventuri fantastice.

La inceputul anilor `80, aflandu-se in plina ascensiune artistica, Michael Jackson deborda de creativitate si forta artistica. Un declarat fan al productilor Disney, Michael si-a dorit sa calce pe urmele idolului sau Gene Kelly realizand,  la randul lui,  un mini film muzical in care sa danseze alaturi de un personaj de desene animate – avand ca inspiratie legendara segventa din musicalul “Anchors Aweigh ” in care Gene Kelly danseaza alaturi de personajul animat Jerry the Mouse din seria de desene animate “Tom & Jerry“.

Nu foarte multa lume stie ca initial Kelly il avea partener de dans in celebra secventa pe insusi Mickey MouseDisney batand deja palma cu studiourile Metro-Goldwyn-Mayer pentru a le imprumuta celebrul lor personaj, insa in urma unor neintlegeri de natura financiara, Mickey Mouse a fost inlocuit de cel de-al doilea soricel celebru, Jerry the Mouse.

Extrem de incantat de idee, Michael l-a contactat pe Michael Eisner – presedintele companiei Disney de la acea vreme insistand pe langa acesta in vederea realizarii proiectului mult visat. Michael a angajat  un fost artist plastic Disney pentru a realiza impreuna cu acesta o serie de storyboards, ca un prim pas in vederea realizarii clipului muzical.
Chiar daca proiectul lui Michael nu a fost niciodata dus la bun sfarsit – acesta ramanand doar la stadiul de idee, in 1986 acesta va colabora cu studiourile Disney pentru aventura 3D, “Captain Eo“, film destinat cinematografelor 3D din parcurile de distractii Disney.

Cele 12 storyboards gandite de Michael pentru proiectul sau, au fost facute publice abia acum, cu prilejul licitatiei “Animation Auction” organizata de casa de licitaii Profile in History, starnind un interes major in randul colectionarilor Disney dar si al fanilor Michael Jackson.

Dar iata mai jos scenariul gandit de Michael Jackson pentru mini filmul muzical alaturi de Mickey Mouse:

Filmul incepe cu Michael care ii anunta pe cei doi copii pentru care este babysitter ca este vremea sa se duca la culcare.

Michael ii conduce pe cei doi copii (o fata si un baiat) spre dormitor observand ca acestia au lasat mai multe jucarii imprastiate pe jos in camera de joaca.

Michael se intoarce sa stranga jucariile lasate pe jos de copii, insa cand pune mana pe Mickey Mouse-ul de plus acesta prinde viata ca prin minune.

La inceput Michael si Mickey interactioneaza si incep sa danseze in camera de joaca a copiilor.

Dar cand Pensula Magica (pensula ce apare atat de des in productiile Disney) apare, povestea ia o alta directie …

Michael si Mickey se trezesc deodata dansand intr-un decor animat fantastic, decor ce imprumuta o serie de elemente si concepte din legendara scena Disney  “After you’ve gone”realizata de Benny Goodman in 1946, “Make Mine Music “.

Dar Mickey pierde la un moment dat controlul asupra lumii magice in care a patruns si este la un pas sa fie mancat de un “dinozaur nota muzicala” fiind salvat in ultimul moment de Michael.

Inainte ca lucrurile sa scape total de sub control, Michael si Mickey reusesc sa gaseasca drumul inapoi spre camera de joaca a copiilor…

Mikey decide ca aventura a fost suficneta pentru el asa ca se intoarce la locul lui pe raftul din camera…

... Michael iese din camera zambind, nu inainte de a stinge lumina…

Magia se sfarseste si Mickey redevine o simpla jucarie de plus…

In ciuda povestii dragute si a dorintei lui Michael de a realiza acest mini film muzical se pare ca acesta impreuna cu avocatii Disney nu au reusit sa gaseasca suficente resurse financiare si intelegeri contractuale avantajoase pentru realizarea filmului – proiectul ramanand ingropat pentru totdeauna in arhivele Disney.

Dupa aproape 29 de ani, proiectul “Mickey Mouse” al lui Michael Jackson a fost adus in atentia publicului din pacate ca si subiect in cadrul unei licitatii publice…

Acest proiect se alatura unei liste lungi de proiecte gandite si planuite de Michael Jackson, proiecte care nu au fost duse niciodata la bun sfarsit… acest lucru demonstrand ca indiferent cat de talentat esti sau cat de mare esti ca artist, undeva, cineva iti poate frange aripile, visele si dorintele tale fiind  la fel de vulnerabile si efemere precum ale unui om obisnuit.

Sursa: jimhillmedia.com

 
News | Comments Off on PROIECTUL UITAT…