Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  “ON THE WALL”  
Posted on September 22nd, 2017 at 11:58 am by admin

Michael Jackson va fi subiectul unei mari expozitii de arta organizata la National Portrait Gallery, anul viitor, expozitie ce-si propune sa spuna “povestea nespusa” a influentei Regelui Pop asupra artei contemporane.

Intitulata sugestiv: “Michael Jackson: On The Wall“, expozitia isi va deschide portile pentru public anul viitor pe 28 iunie si va fi deschisa pana pe 21 octombrie; la timp pentru a celebra ceea ce ar fi trebuit sa fie aniversarea a 60 de ani pe care Jackson i-ar fi implinit pe 29 august 2018.

Expozitia va fi condusa de catre directorul National Portrait Gallery, Nicholas Cullinan acesta promitand exponatele a peste 40 de artisti plastici din intreaga lume incluzandu-l pe Andy Warhol – primul artist plastic care a exploatat imaginea lui Michael Jackson in lucrarile sale – Maggi Hambling, Gary Hume, David LaChapelle si Grayson Perry. De asemenea, expozitia va cuprinde si o serie de lucrari noi, ce vor fi realizate special pentru aceasta.

Nicholas Cullinan a declarat: “Michael Jackson: On The Wall are o abordare complet noua? si destul de radicala?, explorand impactul cultural al unei figuri unice prin, arta contemporana.
To?i artistii inclusi – in ciuda faptului ca provin generatii diferite si parti diferite ale lumii si care folosesc o gama larga de interfete media – sunt fascinati de ceea ce a reprezentat Jackson si de ceea ce a inventat acesta.

Este destul de greu sa mai poti spune ceva nou despre cineva atat de faimos, dar aici este cazul. Expozitia deschide noi orizonturi pentru National Portrait Gallery, prin subiectul ei, precum si amploarea si profilul artistilor care au fost invitati sa participe.
Aceasta va deschide noi cai de gandire despre arta si identitate, va incuraja noi dialoguri intre artisti si va invita publicul interesat de cultura ?i muzica pop? sa se implice in arta contemporana. Ca si subiectul sau, speram ca aceasta expozitie va fi incluziva? in recurs, fara compromisuri in integritatea artistica si in procesul de inlaturare a barierelor.

Michael Jackson: On the Wall” va fi produsa in cooperare cu The Estate of Michael Jackson si va fi cu siguranta una dintre cele mai vizitate expozitii de arta contemporana din capitala Regatului Britanic.

Sursa: MJVibe

 
News | Comments Off