Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  O NOUA CARTE…  
Posted on October 5th, 2021 at 1:00 pm by admin

Viata lui Michael Jackson este in continuare un subiect de interes pentru public… parca intentionat traita in acest mod, viata lui Jackson pare un serial te televiziune cu multe sezoane la activ si care continua sa stranga in fata ecranelor tv cu fiecare nou sezon lansat.

O noua carte scrisa de jurnalistul Motez Bishara urmeaza a fi lansata in 11 ianuarie 2022. Noua carte va fi intitulata “When the Sheikh met the King: The complete oral history of Michael Jackson’s bizarre, secretive year in Bahrain” si va vorbi despre timpul petrecut de Michael Jackson in Bahrain si Orientul Mijlociu in 2005.

29 iunie 2005 a marcat inceputul uneia dintre cele mai ciudate perioade din istoria muzicii pop. A fost ziua in care Michael Jackson s-a mutat in mica insula araba Bahrain pentru a-si cladii o noua viata departe de necazurile sale din Neverland.

Cu doua saptamani mai devreme, Jackson fusese achitat intr-un proces indelungat de molestare a unui minor, in California, care a avut un efect vizibil asupra bunastarii sale. Acum respira o viata noua pe teritoriul palatin din Orientul Mijlociu, prin amabilitatea fiului regelui Bahrainului, seicul Abdulla bin Hamad Al-Khalifa – un fan innfocat al lui Jackson, pasionat, de asemenea, de compozitia muzicala.

In urmatoarele 11 luni, Bahrain-ul va fi refugiul superstarului in timp ce se pregatea pentru un album de revenire in colaborare cu seicul. In timp ce Jackson a inregistrat cateva piese – acum unele dintre cele mai cautate raritati ale sale – acesta a petrecut o mare parte din tot acest timp agatandu-se de medicamente si avand stari repetate de depresie, in timp ce solvabilitatea sa financiara atarna de un fir de ata.

Aceasta istorie orala relateaza sederea secreta a legendei muzicii pop in regat, prin vocile unor persoane cheie care au lucrat indeaproape cu el in acel an. Acestia sustin cu tarie ca Jackson ar fi inca in viata astazi daca ar fi ramas izolat pe insula, mai degraba decat sa se intoarca in Statele Unite, unde presiunea a crescut asupra lui pentru a urca pe scena din nou.

Timpul petrecut de Jackson in Golf este singura perioada a vietii sale care a ramas un mister – pana acum. Evenimentele remarcabile care au avut loc in acel an – marcate de experiente de prima mana relatate cu Regele Popului – sunt pastrate pe aceste pagini si impartasite pentru prima data.

Cateva pasaje din noua carte scrisa de Bishara au aparut in The Guardian, parte a campaniei de promovare a acesteia:

Cand uraganul Katrina a devastat New Orleans in august 2005, rotitele au fost puse in miscare. La cateva zile dupa disiparea furtunii, publicistul lui Jackson a anuntat ca acesta a scris un cantec in beneficiul victimelor uraganului. Motivul principal al lui Abdulla nu a fost niciodata banii, subliniaza al-Khan, astfel incat o inregistrare caritabila a fost o modalitate potrivita de a lucra cu Jackson si a lansa efortul lor comun. “A crezut ca este o abordare mai umana in ceea ce priveste ingrijirea lui”, spune el.

Abdulla a fost entuziasmat in declaratiile sale din presa, vis-a-vis de atitudinea lui Jackson. “M-am uitat la el si el s-a uitat la mine si stiam exact ce trebuie sa facem. Michael este un om atat de umanitar “, a declarat el la momentul respectiv pentru GQ Magazine. “Nu este un drum usor, dar se va intampla. Cantecul va fi lasat indiferent ce se va intampla.

John Barnes si Bill Bottrell, producatori, compozitori si instrumentisti care au lucrat la albumele Bad si Dangerous ale lui Jackson, au fost adusi in Bahrain pe cheltuiala lui Abdulla. Barnes a sosit primul, in timp ce Jackson i-a vorbit cu entuziasm lui Bottrell la telefon despre albumul planificat.

Billy, vom face cea mai buna muzica vreodata! Cand este momentul potrivit, Billy, vom face muzica precum Mozart! “. Bottrell isi aminteste ca Jackson i-a spus, adaugand:” El a spus “cand este momentul potrivit”, de patru ori.

Impreuna cu “I Have This Dream” – despre care Bottrell spune ca suna “maret” – au fost mentionate in acest caz alte doua colaborari ale lui Jackson si Abdulla: “Light the Way” si “He Who Makes the Sky Grey”.
Desi Sony continua sa transforme demo-urile vechi lui Jackson in single-uri, unele dintre acestea starnind la momentul lansarii controverse, niciuna dintre inregistrarile din Bahrain nu va fi vreodata lansata, spune Holmes, din cauza respectului pe care Seicul Abdulla il are fata de memoria lui Jackson: “Nu cred ca le voi lansa vreodata, in lipsa lui.”

Daca doriti sa va imbogatiti colectia de carti Michael Jackson va puteti comanda in avans, noua carte “When the Sheikh met the King: The complete oral history of Michael Jackson’s bizarre, secretive year in Bahrain AICI.

Sursa: MJVibe / The Guardian

 
News | Comments Off on O NOUA CARTE…