Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  “MICHAEL JACKSON: ONE” – UN TRIUMF!  
Posted on May 26th, 2013 at 12:51 pm by admin


Joi, 23 mai, complexul Mandalay Bay din Las Vegas si-a deschis larg portile pentru toti fanii Michael Jackson care au sosit din toate colturile lumii sa vada reprezentatia “preview” a show-ului “Michael Jackson ONE“.

Michael Jackson ONE” este cel de-al doilea spectacol marca Cirque du Soleil realizat in colaborare cu The Estate of  Michael Jackson, spectacol ce va avea rezidenta permanenta la Mandalay Bay Resort din Las Vegasincepand cu luna iunie a acstui an; urmand astfel  succesul fulminant al turneului mondial “Michael Jackson: The Immortal Tour“.

Spectacolul “preview” “Michael Jackson ONE” s-a adresat in primul rand fanilor Michael Jackson dar si presei internationale, dorindu-se a fi un fel de testare a reactiei publicului inainte de marea deschidere a teatrului din 29 iunie 2013.

Celebrul jurnalist Robin Leach de la publicatia Las Vegas Sun, a realizat o cronica elaborata si frumoasa despre noul spectacol “Michael Jackson ONE” spunand:
Michael a fost din nou in viata seara trecuta, geniul si creativitatea sa muzicala au atins perfectiunea.

Iata mai jos cronica lui Robin Leach publicata in Las Vegas Sun la cateva ore dupa spectacolul “preview” “Michael Jackson ONE“:

Fanii infocati Michael Jackson au zburat din tari indeprartate precum Tailanda si Japonia sa asiste joi seara la primul spectacol “preview” al Cirque du Soleil, “Michael Jackson ONE” sustinut la Mandalay Bay. Biletele, cazarea si biletele de avion au costat o mica avere, insa asemeni mie – eu chiar mi-am cumparat bilet – au fost de acord ca a meritat fiecare banut plus alte lucruri.

Show-ul foloseste imagini rare, de lunga durata,  ale lui Michael dansand sub forma unei holograme , o noua tehnologie pentru Cirque du Soleil, ceea ce este cu adevarat extraordinar. Este foarte emotional deoarece este atat de magic si real. Michael a devenit vedeta show-ului pe care cu siguranta ar fi fost incantat sa il vada si la care sa ia parte. Totul a fost atat de puternic incat imaginea si geniul creativ al lui Michael au fost vii noaptea trecuta.

“Michael Jackson ONE” este un show fabulos si incredibil de la inceput si pana la sfarsit. Aceasta a fost doar o previzionare; imaginativa ce mare si ce bun il vor face Cirque si directorul-creativ Jamie King dupa premiera din 29 iunie. Si va fi!

“ONE” este o experianta antrenanta si captivanta, iti vei dori sa dai timpul inapoi si sa revezi ceea ce ai pierdut. Actiunea se petrece non-stop in sala: sus pe tavan, pe culoarele dintre scaunele spectatorilor, desigur pe scena dar si pe peretii laterali ai salii.

Dansul este mai mult decat superb. Costumele foarte colorate si creatiile luminoase din garderoba sunt mai mult decat orbitoare. Coloana sonora alcatuita din hit-urile cele mai cunoscute ale lui Michael este ceva dincolo de tot ceea ce am experimentat pana acum. Grafica video este dincolo de perfectiune. Fara nicio urma de indoiala acesta este cel mai bun spectacol al Cirque du Soleil din cei aproape 30 de ani de istorie. Efectele pirotehnice si artificiile de pe scena dau o nota exploziva intregului show.

Compania de circ canadiana a ridicat stacheta in ceea ce priveste divertismentul, iar acum producatorii si regizorii vor trebuii sa revitalizeze cele sapte spectacole pe care le au in desfasurare in acet moment pentru a se ridica la nivelul la care este “ONE” . Nu este nicio mirare ca fondatorul Cirque du Soleil, Guy Laliberte “s-a lovit cu capul de pereti de bucurie” seara trecuta. “A fost atat de bucuros si entuziasmat cum niciodata nu l-am vazut. ” mi-a declarat un apropiat al acestuia la petrecerea privata de dupa spctacol.

Guy s-a aflat acolo doar pentru o scurta perioada de timp fiind insotit de Daniel Lamarre, presedintele companiei, inainte de a pleca cu avionul sau privat catre Festivalul International de film de la Cannes pentru evenimentul caritabil “One Drop”;  urmand sa se intoarca la Mandalay Bay pentru inaugurarea clubului “Light Nightclub” – prima incursiune a Cirque du Soleil in viata de noapte.
Jeamie a fost ovationat si aplaudat la petrecere insa a trebuit sa plece imediat cu un private jet spre New York, asa ca si el a fost tot intr-o scurta vizita.

John Branca, executorul judecatoresc al The Estate mi-a declarat: “Suntem  foarte mandrii de acest spectacol. Nu putea exista ceva mai bun, si asta a fost doar prima previzualizare. Inca mai lucram la el, mai facem mici modificari; insa sa vezi si sa simti toata aceasta bucurie, entuziasm si o reactie coplesitoare din partea publicului, care a venit aici din toate colturile lumii,  este fantastic. Ai putea crede ca Michael a fost viu in aceasta seara pe scena; Sunt convins ca a fost aici – intr-un fel – pentru a se bucura de aceasta seara extraordinara. Este mai mult decat un succes. Este mult mai bun decat s-ar fi putut face.”

Reactia publicului a fost galagioasa si entuziasmatica in timpul spectacolului iar la finalul spectacolului aproape ca au daramat acoperisul teatrului. Cele mai memorabile momente? Sunt prea multe pentru a le putea mentiona pe toate si nu vreau sa va stric surpriza. Dar iata o scurta descriere a momentelor mele preferate:

* Contorsionistul Charles “Lil Buck” Riley aproape ca fura intregul show-ul cu miscarile corpului sau remarcabile. Credeam ca, contorsionistul din spectacolul “Zumanity” a fost remarcabil, insa acest tanar din “ONE” mi-a ridicat mai semne de intrebare si indoiala. Daca ai fost efectiv uimit cand ai vazut pe Michael facand prima data moonwalking, astapta sa il vezi pe acest baiat facand echilibristca intr-un singur deget de la picior. Exceptional.

* Holohrama lui Michael Jackson dansand alaturi de distributie ar putea fi una dintre cele mai bune iluzii de teatru create vreodata, iar Carlos Santana ar putea avea un rival sub acoperisul aceluias hotel pe  zeita blonda ce canta la chitara.

* La inceputul piesei “Beat It” cei patru acrobati la inaltime iti vor taia respiratia in costumele lor din paiete albe leganandu-se cand in scena cand in afara ei.

* Cirque si Jamie au ales sa interpreteze fraza “How Does It Feel?” din “Stranger in Moscow” cu fulgi de zapada care cad in intregul teatru, este o placere extraordinara ce aminteste de dimineata zilei de Craciun cand deschizi cadouri.

* Miscarile de break dance efectuate pe o coarda subtire pe piesa “BAD” este o minune in fata ochilor.

* Trupa coreana de acrobati pare sa aiba puteri miraculoase plutind si zburand prin aer, intr-un sir continu de tumbe ce amintesc de zilele glorioase ale lui Michael Jordan in turneul NBA.

* Am fost impresonat de mesajul de speranta dureros,  scris de Michael insusi pentru piesa “They Don’t Care About Us”, cu scene desprinse din diferite scene de violente de pe glob, lupta impotriva SIDA si lupta lui Martin Luther King Jr. pentru oprirea discriminarii.

* Mi-a placut vechiul clip al lui Michael interpretandu-l pe Charlie Chaplin pentru piesa “Smile” careia ia urmat o dansatoare superba de culoare, pe o luna albastra, apoi alti dansatori in costume galbene si roz fluorescente culminand cu ritmurile piesei “Dangerous” care a venit cu mai multi dansatori care zurau efectiv in tot teatru in timp ce mai multe efecte pirotehnice si artificii explodau.

* Momentul “Billie Jean” cu dansatorii luminati multicolor a fost atat de vibrant incat aproape ca am ratat acrobatii care umblau efectiv pe pereti.

* Pentru “Thriller” artistii la trambulina se sincronizau mai bine ca inotatoarele de la Olimpiada, chiar si atunci cand evoluau cu capul in jos atarnand din tavan. Feriti-va de monstrii si zombii care invadeaza intreg teatru deoarece unul va poate aparea in spate speriindu-va.

* Stelele cazatoare preced deschiderea portilor Neverlandului introducandu-va in gradinile sale magice cu un balet aerian pentru “I Cant Stop Loving You”. Holograma “Man In The Mirror” cu Michael dansand ar putea sugera ca show-ul se incheie, insa Cirque si Jamie nu au incheiat inca cu spectacolul.

* “Can You Feel It?” este modul potrivit de a aduce toata aceasta minune teatrala la final, mai multe steaguri din tari diferite invadeaza podul Neverlandului.

Michael a fost din nou in viata seara trecuta, geniul si creativitatea sa muzicala au atins perfectiunea. “ONE” este un show care va ramane numarul 1 pentru multi ani ce vor urma. Exista un singur cuvant pentru a descrie “Michael Jackson ONE”: un triumf!”

Sursa: MJWN

 
News | Comments Off on “MICHAEL JACKSON: ONE” – UN TRIUMF!