Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  jurnal nicu_mjj  
Posted on January 21st, 2011 at 6:33 pm by admin

777 copaci pentru Michael

Cu totii ne dorim din toata inima sa inceram sa ducem  mai departe  mesajului extraordinar pe care Michael Jackson ni le-a incredntat. Un mesaj si o misiune de care suntem mandrii si pe care incercam sa il ducem mai depate cat putem noi de bine.
Povestea aceasta incepe in aceeasi luna mai a anului 2010, luna care mi-a oferit cateva oportunitati extraordinare. Daca va mai amintiti aceeasi luna avea sa imi ofere sansa de a demara o actiune extraordinara ce avea sa se intample pe 25 iune 2010 la Bucuresti, actiune intutulata “Michael Jackson Lives In Us!“.
Dar sa revin la povestea celor 777 de copaci plantati in memoria lui Michae Jackson.

Dupa cum va spuneam in luna mai, am participat la nunta unei verisoare in localitatea Dej (localitatea natala a mamei), jud. Cluj. Profitant de aceatsa ocazie am decis sa fac o scurta vizita in Cluj unde sa ma intalnesc cu cativa prieteni dragi fani Michael Jackson. Cu acea ocazie aveam sa cunosc si un om deosebit, pe Andreea, un om a carui pasiune pentru Michael nu se poate masura cu niciun aparat de masura inventat de om.
Asadar in scurta mea vizita in Cluj aveam sa o intalnsc pe Andreea, cea care alaturi de alti fani inimosi (Diana si Cristi) doreau sa puna bazele unei asociatii Michael Jackson in scopul de a putea face mai multe activitati in memoria acestuia.
Astfel iata-ma in Cluj alaturi de inimosii fani Michael Jackson, stand de vorba si impartasindu-ne experientele si planurile noastre legate de Michael Jackson. La acea intalnire aveam sa aflu ca noua asociatie avea sa se numeasca “Asociatia Michael Jackson’s Human Nature” si ca unul din primele sale actiuni era plantarea unei mici paduri in memoria lui Michael Jackson.
Ce initiativa exraordinara mi-am spus, cu siguranta Michael s-ar bucura sa vada o astfel de actiune pusa in practica de fanii sai.
Dupa aproximativ patru luni, aveam sa primesc o veste din partea Andreei, care intoarsa in tara dorea sa demareze pregatirile pentru campania de plantare a copacilor.
Inital nu mi-am putut confirma prezenta la actiune, constrans fiind de bani si de cateva angajamente pe care le aveam pentru luna octombrie, luna cad acestia intentionau sa demareze campania.
Pentru inceput am incercat sa le fiu, atat cat am putut,  aproape, cu sfaturi si alte mici ajutoare inimosilor fani clujeni, tinand cu acestia legatura zilnic.
Lucrurile s-au complicat putin atunci cand am aflat ca Bucurestiul se va alatura evenimentului “Thrill The World” eveniment ce se desfasoara anual in intreaga lume, constand in dansarea coregrafiei din Thriller de fanii Michael Jackson din diferite colturi ale lumii simultan, la aceeasi ora si dupa aceeasi coregrafie. Mi-as fi dorit sa particip si la acest eveniment extraordinar, voiam sa fiu alaturi si de fanii din Bucuresti, insa acest lucru nu prea era poibil deoarece data cand “Thrill The World” avea a aiba loc era la fix o saptamana dupa actiunea fanilor clujeni.
Ar fi fost extrem de costisitor, din punct de vedere financiar pentru mine, ca sa nu mai vorbesc de zilele libere pe care trebuia sa mi le iau de la serviciu… trebuia totusi sa aleg,  ori plantarea celor 777 de copaci ori dansarea coregrafiei din Thriller simultan cu fani din lumea intreaga.

Decizia nu s-a lasat greu asteptata, dupa ce am reflectat cateva zile am decis sa particip la actiunea celor 777 de copaci la Cluj, considernd ca aceasta actiune avea mai multa importanta din punct de vedere spiritual si nu numai, decat evenimentul “Thrill The World“.
Astfel decizia luata, nu a urmat decat sa ma pregatsc pentru aventura ce avea sa urmeze; si sincer va spun nu regret nici un minut ca am luat aceasta decizie.

Iata-ma sambata 16 octombrie 2010 in fata uneia dintre cele mai interesante experiante ale vietii mele, in fata unei adevarate aventuri, unor zile de neuitat in urma carora am invatat o multime de lucruri – caci in viata niciodata nu le poti sti pe toate.
Cu siguranta aceasta campanie este de departe una dintre cele mai interesante si constructive initiative pe care fanii Michael Jackson din Romania le-au avut in ultimii ani. Este expraordinar sa poti sa iti aduci contributia in incercarea de a salva planeta, de a salva plamanul verde al acesteia si mai ales este cu atat mai extraordinar cand poti sa faci asta alaturi de oamnei care vibreaza dupa aceeleasi “note muzicale” ca si tine.
Dar sa revin la ziua de 16 octombrie, prima zi a campaniei “777 copaci in memoria lui Michael Jackson“.

Dupa un inceput de zi friguros si umed, iatane ajunsi in vecinatatea Clujului, la poalele padurii Faget. Privind la dealul care se ridica de la sosea si vremea putin cam potrivnica ne-am fi inchipuit ca nu vom reusii sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne propusesem sa facem in acea zi de octombrie… am fi putut jura ca natura se va impotrivii sa intram in padure, insa nu a fost asa. Cu o dorinta enorma de a face cu adevarat ceva maret si cu credinta ca cineva acolo sus ne va ajuta, am inceput sa ne organizam pentru a lua cu asalt versantul deluros ce se ridica in fata noastra.
Reprezentantul Ocolului Silvic ajunsese deja la locul de intalnire cu puetii promisi si astepta sa ne dea primele indicatii atat de necesare plantarii acetsora.
Locul oferit pentru plantare de catre Ocolul Silvic Cluj a fost unul special (si nu cred in coincidente). In urma cu patru ani un incendiu devastase acel versant lasand padurea fara o bucata insemnata de copaci (coincidenta sau nu, Earth Song fusese ales ca si motto al actiunii – vezi videoclipul). Peste soseaua care delimita poalele dealului se afla o crescatorie de pasari exotice (pauni, lebede, cocori, rate si multe soiuri de papagali). Pe tot parcursul celor doua zile stigatul sfasietor al paunilor ne-au facut sa ne reamintim de simbolul trupei The Jackson si de semnificatia mitologica a acestei pasari.
Dupa ce ne-am strans aproximativ 100 de persoane am inceput “excaladarea” versantului spre locul unde urma sa plantam puetii de stejar, fiecare purtand in mana cate o casma, galeata sau alte “ustensile” necesare.
Este extraordinar sa vezi atatia tineri (majoritatea liceeni) care au raspuns “prezent” la aceasta initiativa. Ma bucurat sa vad ca tinerii de astazi dau importanta si acestui tip de activitate nu numai petrecerilor in club sau orelor “istovitoare” de shopping.
Intr-o atmosfera vesela si plina de tinerete, printre glume si rasete copioase in aproximativ trei ore se plantasera aproximativ 95% din cei 777 de puieti de stejar rosu. Nu si-ar fi inchipuit nimeni ca treaba va merge ca unsa, mai ales ca multi erau speriati de numarul 777, spunand ca este un numar prea mare de puieti pentru un asa numar mic de oamnei. Dar nu a fost de loc asa, cu totii ne-am mobilizat si ne-am impartit sarcinile astfel incat in trei ore treaba era aproape gata. Unii sapam gropile, altii veneau in urma noastra si plantau copaceii, iar altii udau puietii (acolo unde era necesar) si verificau daca fusesera plantati bine. In paralel o mica echipa s-a apucat de turnarea fundatiei placii comemorative ce urma sa fie montata a doua zi in acel loc, pentru a marca actiunea.

In jurul orelor 16 treaba era pe terminate… o buna parte din copii plecasera pe la casele lor ramanand pe baricade o mana de oameni plini de verva.
Dupa ultimele verificari pe teren, am hotarat ca prima zi a campaniei “777 copaci in memoria lui Michael Jackson” se incheiase. Cineva de acolo de sus a vrut sa ne arate ca ne iubeste si ca ne este alaturi, ajutandu-ne asa cum a putut dintre nori: dupa ce toata ziua s-a luptat cu ploaia incercand sa o pacaleasca, dupa orele 16 a dat unda verde acesteia, numai bine pentru a uda puietii de stejar.
A doua zi, la prima ora (9.00) nerabdatori sa terminam ce incepusem cu o zi inainte, am inceput sa ne adunam si sa mergem la tanara padure Michael Jackson.
Duminica numarul celor participanti a fost unul restrans (doar fanii Michael Jackson fiind cei care au venit) dar extrem de dornic de munca.
Intr-o atmosfera mult mai degajata ca cea din ziua precedenta, s-au plantat restul de puieti si am montat placa comemorativa.
La orele 14 treaba era terminata, puietii erau plantati, placa comemorativa montata, si tot gunoiul strans; ce mai ramanea de facut? Mai trebuia sa ne bucuram de reusita actiunii, si sa schimbam cateva impresii despre cele doua zile.
Daca cineva dintre noi s-a indoit o clipa ca Michael nu a fpst prezent alaturi de noi s-a inselat. Exact in momentul in care totul era terminat si ne pregateam sa deschidem samanile pentru a sarbatorii, de undeva din spatele norilor, Michael ne-a trimis cateva raze de soare. In acel moment am realizat cu totii ca Michael era mandru de noi si ca ne veghea.
Ce as mai putea spune despre aceste doua zile… decat ca am fost onorat sa pot participa la aceasta actiune si ca m-am bucurat sa vad asemenea dedicatie din partea fanilor clujeni.

As vrea sa multumesc celor din Asociatia Michael Jackson’s Human Nature pentru actiunea “777 copaci in memoria lui Michael Jackson” si pentru faptul ca m-au primit atat de bine. Vreau sa multumesc tuturor celor care au participat la aceasta campanie si sa ii asigur ca ori de cate ori voi putea voi fi alaturi de ei pentru asemenea actiuni minunate.
Iimi este dor de fiecare dintre voi si de abia astept sa ne revedem!
Nu in ultimul rand vreau sa ii multumesc lui Michael pentru toata dragostea si inspiratia sa si pentru clipele extraordinare care mi-au fost date sa le traiesc.

 
| Comments Off on jurnal nicu_mjj