Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  JOHN LANDIS  
Posted on September 6th, 2017 at 3:18 pm by admin

Cu ocazia proiectiei speciale a noului “Thriller 3D” din cadrul festivalului international de film Venetia 2017, celebrul regizor John Landis – cunoscut publicului si datorita celui mai faimos scurt metraj muzical din istorie: “Thriller” a acordat un interviu in exclusivitate organizatorilor festivalului in care a vorbit despre conceptul si productia faimosului scurt metraj.

Thriller nu a fost ideea stralucita a nimanui, nu a fost niciun plan bine pus la punct.” a declarat Landis jurnalistilor.

A fost un proiect video nascut din vanitate, pentru ca Michael isi dorea sa fie un monstru. Iar tot ceea ce a urmat a evoluat din asta, a avut un succes spectaculos si am fost extrem de surprins.

Landis a declarat ca la inceput, Michael Jackson s-a apropiat de el cu intentia de a colabora pentru un videoclip dupa ce acesta a vazut filmul “An American Werewolf in London” urmand apoi ca cei doi sa se intalneasca si cu make-up artistul Rick Baker, impreuna cu acesta privind si studiind fotografii din filme vechi cu monstrii:

Se pare ca nu vazuse prea multe filme de groaza pana atunci, erau prea inspaimantatoare. L-am gasit minunat: voia zombie dar cel mai important pentru el era sa se transforme intr-un monstru.

Intrebat despre prima intalnire pe care a avut-o cu Jackson, Landis si-a amintit ca acesta era “vesel” si “copilaros” si ca in foarte scurt timp au devenit prieteni apropiati de familie.

Michael era foarte determinat ca totul sa iese foarte bine, sa fie maret. Avea o etica profesionala desavarsita, era un profesionist cu experianta, baiatul performa inca de la varsta de 8 ani.

In timpul filmarilor pentru “Thriller“, Michael era bucuros sa “arate si sa faca tot ce imi doream” a declarat Landis. A fost cu totul diferit cand cei doi s-au reintalnit profesional pentru “Black or White” in 1991.

La “Black or White” lucram pentru Michael. A fost diferit. Am colaborat foarte bine, dar… era mult mai pazit.
Stiu ca nu este usor sa fi celebru, dar sa fi cea mai faimoasa persoana din lume, sa ai o astfel de celebritate bizara. Era cineva care a muncit de la o varsta frageda… nu a avut niciodata copilarie. Acesta este unul din motivele pentru care era atat de dornic de perfectiune o data ajuns adult.

Landis si-a explicat decizia de a transforma clasicul scurt metrajul “Thriller” intr-o varianta 3D: “Am vrut cu adevarat sa-l experimantati [Thriller] asa cum a vrut Michael sa-l experimentati.

Am luat intreg filmul, cadru cu cadru; nu a fost filmat pentru a fi in 3D, astfel ca nu v-om arunca cu nimic inspre voi sau ceva de genul… insa dansul este mult imbunatatit.

Singura mea dezamagire este ca Michael nu este aici, cu noi, pentru a-l vedea si auzii, deoarece cred ca i-ar fi placut mult.” a concluzionat Landis.

Sursa: Reuters

 
News | Comments Off