Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  IMAGINI RARE…  
Posted on December 28th, 2013 at 4:29 am by admin


In urma scaparii pe internet a mai multor imagini din timpul repetitiilor pentru History World Tour, celebrul bloger Damien Shields a publicat un scurt articol pe bogul sau:

Aproximativ douazeci de minute de imagini necunoscute publicului, filmate in timpul repetitiilor private pentru History World Tour au aparut astazi online.

Turneul, ce a debutat in septembrie 1996 si s-a incheiat dupa aproximativ un an, in octombrie 1997; a vizitat 58 de orase, 82 de concerte in 35 de tari de pe 5 continente in fata unei audiente de 4,5 milioane de fani, a strans peste 165 milioane de dolari.

Asemeni filmului This Is It, noile imagini scurse pe internet va poarta in culisele repetitiilor lui Jackson, infatisandu-l pe Regele Pop cantand, dansand si discutand despre spectacol cu partenerii sai.

Imaginile contin de asemenea cateva interviuri cu o serie de persoane implicate in organizarea turneului, printre care: coregrafi, tobosarul Jonathan “Sugarfoot” Moffett si co-regizorul Kenny Ortega.

“Intotdeauna este un parteneriat cu Michael.”, spune Ortega in imagini. “Am colaborat la regie, concept si scenografie… Am avut un partener puternic care a crezut cu tarie in potentialul acestui turneu inca de la inceput.”

Si la fel ca si This Is It, pregatirile pentru History World Tour au fost o cursa contra cronometru, o data cu apropierea serii de deschidere.
“Provocarea, cred ca a fost timpul fizic pe care l-am avut”  a exlicat Ortega. “Vom putea construii totul? Vom putea repeat totul in timp… ”

In ceea ce priveste tehnologia turneelor realizate la mijlocul anilor ’90, History a fost un adevarat monstru logistic. Sonorizarea si luminile au fost cu adevarat enorme. Au existat cateva trambuline hidarulice pentru dansatori, construite in scena, pe care Jackson le numea “toasters”.Exista o mini nava spatiala “MJ-2040” cu care Jackson intra triumfal in scena, imbracat asemeni unui soldat spatial imbracat intr-o armura aurie, costum inspirit de rototul C3PO din Star Wars. Exista o macara gigantica – “cherry picker” – prevazuta cu ventilatoare puternice si lumini, cu care Jackson plutea deasupra fanilor extaziati in timpul show-ului. Mai exista un tank militar care intra pe scena intr-o versiune teatrala a piesei “Earth Song”.

“Ne-am uitat unul la altul intrebandu-ne: Oare chiar putem construii un tanc? De unde va iesii si cum va ajunge acolo sus?”  isi aminteste Ortega. “Practic am construit scena pentru a se putea realiza acest lucru. ”

Chiar daca nu par a exista planuri pentru lansarea oficiala a acestor imagini de la repetitii, au existat cateva planuri pentru lansarea unor imagini high-definition History World Tour pentru o posibila proiectie 3D in cinematografe.

Sursa: Damien Shields

 
News | Comments Off on IMAGINI RARE…