Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  GLEN BALLARD  
Posted on October 5th, 2021 at 2:24 pm by admin

Aflat in Londra pentru a-si promova cel mai nou muzical, “Back to the Future“, Glen Ballard a impartasit, in cadrul unui interviu, povesti si amintiri despre Regele Pop.

Glen Ballard, vechi colaborator al lui Michael Jackson, a lucrat mai multe albume de studio ale Regelui Pop precum: Thriller, Bad si Dangerous, in special co-scriind “Man in the Mirror”.
Ballard si-a impartasit amintirile din studiou alatruri de Jackson.
Totul a inceput cand lui Glen i s-a oferit marea sansa de a lucra alaturi de Quincy Jones si Rod Temperton pentru albumul “Thriller“.

Am lucrat la Thriller. Am scris o melodie pentru Thriller care nu a reusit sa intre pe album; de fapt, Michael si cu mine am inregistrat un demo la aceasta in studiou la Westlake.

“Saptamana urmatoare a venit Michael Jackson cu doua piese noi. Una se numea Billie Jean, iar cealalta se numea Beat It. Asa ca mi-au exclus micul cantec imediat din play-list. Dar, stii, nu m-am plans niciodata pentru ca cele doua melodii au fost mult mai bune!

Cu toate acestea, Glen a ramas sa colaboreze si pentru albumul Bad (1987) si a avut norocul sa obtina un succes In Billboard No 1 cu “Man in the Mirror“.

Producatorul in varsta de 68 de ani a mai spus: “A fost una dintre saptamanile minunate din viata mea sa-l am pe Michael si acel cor godspel; am simtit cu totii ca se va intampla ceva special pe acel disc.

“Am avut norocul sa fiu acolo si sa lucrez cu Quincy. Am lucrat ca producator de personal cu el timp de trei ani. Lucram cu cei mai mari muzicieni, cei mai mari cantareti, in cele mai bune studiouri. A fost ca un vis devenit realitate pentru mine.

Glen a mai adaugat: “Nu cred ca am dormit aproximativ un deceniu pentru ca eram foarte fericit ca lucrez cu ei.
Michael era atat de generos cu timpul si cu rabdarea.
A inregistra muzica in anii optzeci era mult mai dificil. Pentru a putea inregistra suficiente melodii, trebuia sa facem tot felul de lucruri pentru a obtine un sound modern si multe piese.

Michael a fost Intotdeauna rabdator. El era mereu o prezenta dulce si mereu optimist si incurajator.

Amintidu-si despre sesiunea de inregistrari pentru albumul Dangerous (1991), Glen a sdeclarat:
Am scris o melodie numita Keep The Faith , eu cantam la pian iar Siedah Garrett si Michael erau cu mine. Am petrecut jumatate din timp razand si distrandu-ne si incercand doar sa gasim finalul potrivit pentru melodie.
Nu era niciodata o atmosfera stresanta, a fost doar distractiv. Acesta era modul Quincy Jones. Trebuia sa ne distram in timp ce lucram.

Sursa: MJVibe

 
News | Comments Off on GLEN BALLARD