Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  EMPATIE  
Posted on August 29th, 2017 at 6:00 am by admin

An de an, incepand cu anul 2009, pe 29 august inima si mintea mea sunt timp de o zi, dedicate in inregime omului care timp de 22 de ani mi-a fascinat viata si de la care am invatat o gramada de lucruri minunate… an de an, pe 29 august celebrez omul minunat care a fost, este si va fi Michael Jackson.

In fiecare an, aleg ca in ziua de 29 august sa meditez la cate o calitate a Regelui meu (asa cum imi place mie sa ii spun). Desigur, lista calitatilor este una lunga, alegerea unei singure calitati la care sa meditez fiind o sarcina de loc usoara pentru mine.

Anul acesta am ales sa celebrez “empatia“; calitate pe care Michael o emana prin toti porii, o calitate intalnita din ce in ce mai rar la oamenii din jurul nostru, o calitate pe care Michael o avea din belsug.
Inca din frageda pruncie, Michael, era avid de a cunoaste, de a cunoaste lumea ce il inconjura in toate aspectele ei, de a cunoaste oamenii si de a intelege natura acestora. Si cum poti intelege oamenii daca nu empatizezi cu ei? Cum iti poti explica actiunile acestora daca nu ii cunosti in toate aspectele lor?
Intreaga sa viata, Michael a empatizat cu tot ce il inconjura: empatiza cu fiecare lucru, fiinta, situatie; empatiza cu florile, cu necuvantatoarele, cu natura in toata maretia ei, cu oamenii saraci si cei bogati – de-o potriva – cu toate fiintele nefericite si fericite. Empatiza cu bucuria de viata a celor din jurul lui, empatiza cu sufrinta acestora… empatiza – iar din toata aceasta empatie s-a nascut OMUL Michael Jackson.

Nu o sa uit niciodata un moment, greu de rememorat, din timpul procesului infamului doctor Murray (2011) cand o serie de inregistrari audio facute de acesta in timp ce Michael vorbea sub efectul somniferelor si anestezicelor au fost redate in instanta. In una dintre aceste inregistrari, abia putand articula cuvintele si cu o voce stinsa, Michael vorbea despre copiii neajutorati si bolnavi si de necesitatea construirii unui imens centru medical unde acestia sa poata beneficia gratuit de asistenta medicala…
In acele momente de sevraj nu mai vorbea artistul Michael Jackson, nu mai vorbea omul de afaceri Michael Jackson nu mai vorbea nici macar “creierul” Michael Jackson, vorbea “inima” Michael Jackson, vorbea “empatia” care l-a caraterizat intreaga sa viata.

Empatia este una din cele mai nobile calitati umane dar si una dintre cele mai letale – pentru cel ce o detine. Empatizand cu cei din jurul tau devii vulnerabil, te deschizi asemenea unei carti lasand fiecare pagina in voia celor care au nevoie de ea. A fi o persoana empatica este un mare act de curaj… curajul fiind o alta calitate a lui Michael.

Da, astazi sunt un om mai bun si datorita lui Michael, am invatat sa empatizez mai mult cu cei din jurul meu din admiratia pe care am avut-o si o voi avea pentru Michael. Am invatat sa fiu mult mai atent la cei din jurul meu si sa am curajul sa empatizez cu acestia… si oricat de multe palme am primit sau voi primii de la viata datorita empatiei mele, bucuria de a putea intelege pe cei din jurul tau si de a empatiza la nevoile acestora ma face un om fericit! Sunt fericit ca am avut un model in viata precum Michael Jackson.

Astazi este 29 august siintreaga mea fiinta empatizeaza cu Michael, cu ce a fost, cu ce este si cu ce va fi Michael.

Multumesc Michael pentru tot ce ai insemnat, insemni si vei insemna in viata mea!

                                                                                                                                                                                          nicu_mjj

 
News | Comments Off