Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  CALIFORNIA RAISINS  
Posted on January 30th, 2021 at 11:02 pm by admin

Cultura pop americana vine intr-o mare varietate de forme, concepte si culori. Fenomenul California Raisins nu a aparut dintr-o emisiune TV populara sau dintr-un film sau o anumita jucarie, ci, in schimb, The Raisins a devenit faiomos o data cu lansarea unui spot publicitar de 30 de secunde pe 14 septembrie 1986.

Totul a inceput la mijlocul anilor ’80, cand California Raisin Advisory Board (CALRAB) a inceput sa caute o modalitate de a face din stafide un lucru interesant de mancat. Dupa cateva incercari esuate, CALRAB l-a insarcinat pe castigatorul de premiu Oscar Will Vinton [care a murit in 2018] pentru a crea figurine de animatie de lut pentru o reclama folosind hit-ul lui Marvin Gaye “I Heard It Through the Grapevine”.

Vinton si echipa sa au angajat dansatori umani pentru a face miscarile de dans ale personajelor Raisins pentru a parea cat mai realiste, deoarece animatorii realizau fiecare miscare a personajului, manual, oferind fiecarei stafide propria personalitate distincta (inclusiv expresii faciale individualizate si ochelari de soare colorati), spotul publicitat de 30 de secunde a durat mai mult de o lun? pentru a putea fi realizat.

In ceea ce prive?te muzica, reclama l-a prezentat ??pe Buddy Miles, un colaborator Carlos Santana si baterist pentru Jimi Hendrix, cantand “I Heard It Through The Grapevine” – ales din cauza conexiunii evidente dintre struguri si stafide, dar si pentru ca melodia a fost vazuta ca si o schimbare dupa ce versiunea Marvin Gaye fusese folosita pentru scena de deschidere a filmului de succes The Big Chill din 1983.

Prima reclama a avut succes neasteptat. Presedintele casei de discuri Priority Records a decis sa ofere personajelor fictive o adevarata lansare intr-o cariera muzicala. Casa de discuri a angajat muzicieni pentru a produce muzica si vocea pentru personajele Raisins, rezultand patru albume muzicale.
Melodia  “Grapevine” a intrat in Billboard Hot 100 iar videoclipul sau integral a fost difuzat pe MTV si VH1. Doua dintre albumele lor cu versiunile unor hit-uri Motown au fost distrinse cu discuri de platina, asa ca o serie de celebritati au fost angajate acum pentru a duce strugurii in stratosfera superioara!

Ray Charles si Michael Jackson s-au alatura personajelor Raisins pentru a canta propriile lor versiuni ale fenomenului Raisins primind chiar si propriul lor personaj animat.

Michael Jackson a fost de acord sa faca reclama gratuit, cu conditia s? lucreze doar cu Vinton, pe care il cunostea de pe vremea cand au filmat impreuna pentru “Captain Eo”. Michael a contribuit la crearea propriei stafide de argila cu manusa alba si palarie.

Vinton a lucrat ulterior cu Michael si pentru filmul “Moonwalker”, pentru segmentul “Speed Demon“.

 

Succesul reclamei The California Raisins a lansat, de asemenea, trupa stafidelor muzicale si pe micul ecran. Trupa stafidelor cantacioase a aparut in productia A Claymation Christmas Celebration de la CBS, o editie speciala din 1987 care avea sa castige un premiu Emmy. Anul urmator, Raisins ?i-au avut propria loc productie, “Meet the Raisins !“, film nominalizat la premiile Emmy , un mockumentary; o poveste fictiva despre ascensiunea trupei in lumea muzicala, oferind fiecarui membru cate un nume, pentru prima dat?: AC, Bebop, Stretch si Red . Grupul a primit chiar si propriul (de scurt? durata) spectacol de desene animate , The California Raisins Show.

La fel ca orice fenomen pop, succesul The California Raisins a luat sfarsit odat? cu ultima campanie din 1994. CALRAB a decis ca costurile de productie erau prea mari pentru a continua afacerea, in special datorita faptului ca popularitatea stafidelor cantacioase era in declin!

In 2015, a existat un plan de relansare a California Raisins prin lansarea unui film animat, dar acele planuri nu au prins niciodata viata.

Astazi, oamenii din intreaga lume colecteaza obiecte promotionalea California Raisins, acestea reprezentand o emblema culturala a anilor ’80 din America. Fanii lui Michael Jackson isi amintesc cu siguranta figurina Michael Raisin, figuraina devenita un obiect de colectie extrem de cautat atat pentru colectionarii California Raisins cat si pentru fanii Michael Jackson.

Astazi figurina Michael Raisin, inca se mai gaseste de cumparat pe ebay si pe diferite site-uri pentru colectionari; cei interesati putand-o gasi si pe si pe shop-ul online KING OF SHOP.

Sursa: MJVibe / Iconic Magazine Issue #8 – Interview with Will Vinton / Cartoonbrew

 
News | Comments Off