Michael Jackson is my passion !
 
 
 
Michael Jackson is my passion !
 

  ALL ABOUT: EPISODE IV  
Posted on November 12th, 2022 at 11:52 pm by admin

Iata ca in sfarsit cele zece piese bonus de pe editia aniversara THRILLER 40, album ce va fi lansat pe data de 18 noiembrie 2022, au fost anuntate de catre The Estate of Michael Jackson si Sony Music.
Acestea sunt:

  • Behind the Mask
  • She’s Trouble
  • The Toy
  • Got The Hots
  • What A Lovely Way To Go
  • Carousel
  • Sunset Driver
  • Starlight
  • Can’t Get Outta The Rain
  • Who Do You Know

In ciuda tuturor nemultumirilor si comentarilor fanilor Michael Jackson, legate de lipsa de originalitate a playlist-ului CD-ul bonus, exista totusi doua titluri care dau motive de bucurie: “What A Lovely Way To Go” si “Who Do You Know“, piese care cu adevarat sunt rare si “never heard” si pe care le asteptam cu mare interes.

In cele ce urmeaza, voi incerca sa va ofer cateva informatii despre ultimele doua piese anuntate: “Can’t Get Outta The Rain” si “Who Do You Know

Can’t Get Outta The Rain” a fost scrisa de catre Michael Jackson in colaborare cu Quincy Jones, in 1977 si inregistrata de catre Michael in 1978, pentru filmul “The Wiz” ( o adaptare cinematografica a celebrului musical de pe Broadway, cu acelasi nume – o varianta a celebrei carti pentru copii “Vrajitorul din Oz” scrisa la inceputul secolului XX de L. Frank Baum), film unde Michael interpreteaza, magistral, rolul Sperietorii de Ciori.
Can’t Get Outta The Rain” provine din melodia “You Can’t Win”, pe care Michael o interpreteaza in filmul mai sus amintit ( fiind de altfel singura piesa din film, unde Michael canta solo); “You Can’t Win” avea ca final “o extensie”, o alta linie melodica, avand ca refern versul: “Can’t Get Outta The Game”.

Patru ani mai tarziu, in 1982, a fost creata “Partea 2” a piesei. Michael canta in mod repetat versul “Can’t get outta the game”, cuvantul “game” (joc) fiind pronuntat de Michael in asa fel incat se confunda foarte usor cu cuvantul “rain” (ploaie) astfel a rezultat piesa “Can’t Get Outta the Rain”. Melodia ?i versurile (cu exceptia cuvantului “rain”) sunt identice cu versiunea originala a piesei “You Can’t Win”.
Can’t Get Outta the Rain” a fost lansata in noua sa versiune ca si piesa bonus pe fata B a primului single extras de pe albumul “Triller”: “The Girl Is Mine”.

De asemenea, “Can’t Get Outta The Rain” a fost inclusa, pe anumite versiuni ale compilatiei “The Essential Michael Jackson” intre 2005 si 2009 dupa cum urmeaza: The Essential MJ – Australia limited-edition 3 CD (2005), The Essential MJ – American limited-edition 3 CD (2008), The Essential MJ – Phillipine limited-edition 3 CD (2008), The Essential MJ – Japan limited-edition 3 CD (2009).

Iata o piesa despre care nu se cunosc prea multe informatii si care nu a ajuns in atentia publicului pana acum, o adevarata raritate, am putea spune.


Who Do You Know” a fost scrisa de Michael Jackson la inceputul anilor ’80, o prima varianta a acesteia fiind deja inregistrata in stadiul de demo pana la sfarsitul anului 1980.
In 1982, in timpul sesiunii de inregistrari pentru albumul “Thriller”, Michael a revenit asupra piesei, avand-o in vedere pentru o posibila includere pe album; insa nici acest titlu nu a reusit sa treaca de selactia finala pentru “Thriller”.


Dar Michael nu renunta la piesa si, in 1984, o include si in “cursa” pentru playlist-ul albumului Victory, album pe care il va lansa alaturi de fratii sai sub egida The Jacksons.
Nici de aceasta data “Who Do You Know” nu reuseste sa fie inclusa pe almum, aceasta pierzand in fata altor trei piesa scrise de Michael: : “State of Shock”, “Be Not Always” (scrisa in colaborare cu fratele sau Marlon) si “The Hurt” (scrisa impreuna cu fratele sau Randy, David Paich si Steve Porcaro).


In noiembrie 1993, in cadrul depozitiei pe care a dat-o in fata tribunalului din Mexic, Michael a pomenit de titlul acestei piese insa nu a dat mai multe detalii.
Astfel ca pana pe 18 noiembrie 2022, “Who Do You Know” ramane doar un titlu de piesa…

THE END

Bibliografie: “Michael Jackson: For The Record” – Chris Cadman, genius.com, MichaelJackson.com

 
News | Comments Off on ALL ABOUT: EPISODE IV